Pijan na Novu godinu ustrijelio zeta hicima u glavu i prsa: Eto ti sad gade!

ANTE Boljat pijan je (s više od 1,9 promila alkohola) ubio zeta Ivicu Dugandžića oko 22.20 sati 1. siječnja ove godine pred kućom u Vučevici u splitskom zaleđu. Udario ga je šakom u glavu, te sa udaljenosti od dva metra ispalio hitac iz puške M-48 ravno u njegova prsa. Kad je pao, prislonio mu je cijev puške na glavu i ponovno okinuo. Krhotine metka ozlijedile su Ivičinu majku Anu, te suprugu Marijanu Dugandžić, Antinu kćer. 

"Nevista čak ni svijeću na grobu mog sina nije zapalila"

Zbog nje je i ispao problem. Ivica joj je zamjerao što se opija, a nevolja je bila i što nisu mogli imati djece. Tog dana, Marijana je nazvala Ivicu da je prebaci do oca jer joj se pokvario automobil. Navodno je bila pod "gasom".

Ivica je poveo i majku, koja ih je pričekala pred Antinom kućom. Brzo su izišli. "Izmolila sam Zdravo Marijo, Oče naš i Slava ocu i popušila cigaretu. Ivica je ranjen u prsa raširio ruke i rekao: "Mama, ubio me". Pao je. Uzela sam mu glavu, pokušala pomoći, a Ante me počeo tuči kundakom, rukama i nogama. Vidjela sam bljesak i zavikala: "Ajme". Ante je samo dobacio: "Eto ti sad gade". Nitko mi se od njih otada nije javio, nevista čak nije došla ni zapaliti svijeću na grob mog sina" jadala se danas u sudnici suca Damira Romca neutješna Ana Dugandžić, majka pokojnog Ivice. Cijelo vrijeme držala je njegovu sliku na prsima.

Na Psihijatriji upoznala novog tipa

Tvrdi da Marijanu nitko nije maltretirao i da je sa kćeri nije premlatila na sinjskoj Alci, kao što je ona prijavila policiji. "Vidjeli je jesmo, al' joj ni slova nismo rekli" tvrdi Ana Dugandžić. 

Kaže da je cijeli problem ispao oko Marijaninog alkoholizma. Čula je da je na Psihijatriji upoznala nekog tipa iz Trilja i da sada živi sa njim. Novci, tvrdi, nisu bili problem, jer je prodala zemlju i otplatila kredit koji je mladi par digao za gradnju kuće. 

Optuženi Ante Boljat kaže da osjeća krivnju što je ubio zeta, no tvrdi da mu je tukao kćer i plašio je pištoljem. Majka Ana kaže da Ivica nikad nije donio pištolj kući. Radio je inače kao zaštitar.  

Pročitajte više