Pijan ukradenim pištoljem prijetio fotografu svadbene povorke i njegovom prijatelju

DOVRŠENA je kriminalistička obrada nad 43-godišnjim lopovom, koji je pijan (1,73 promila), prošlog vikenda ukradenim pištoljem prijetio fotografu svadbene povorke i njegovom prijatelju, izvijestila je PU zagrebačka.

Policija navodi kako je 43-godišnji M. R., 30. ožujka ove godine, provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 41-godišnjaka, u ulici Remetski kamenjak, te je ukrao zlatni nakit i pištolj.

Pet mjeseci kasnije, 23. kolovoza, oko 17.30 sati, pijan je u Kružnoj ulici ukradenim pištoljem zaprijetio 33-godišnjem I. A. i njegovom 43-godišnjem prijatelju, koji je fotografirao svadbenu povorku.

Pijani kradljivac je naveo kako ga je I. A. umalo pregazio svojim Golfom te je izvadio pištolj i počeo je prijetiti vozaču. Fotograf i vozač su ga uspjeli primiriti pa je M. R. sjeo u svoj Fiat Punto, riječkih registracijskih oznaka, i odvezao se u obližnji kafić.

Ondje ga je policija i zatekla. Priveli su ga na kriminalističku obradu, nakon koje je, uz posebno izvješće, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više