Pijan vozio pa se prevrnuo: Ostao bez vozačke na tri godine i mora osam mjeseci u zatvor

POMORAC Čedomir Š. osuđen je na splitskom Općinskom sudu na osam mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u pijanom stanju.

Prije dvije i pol godine vraćao se u Split s proslave Svetog Ivana u Trilju. Na brzoj cesti Solin - Klis na izlasku iz zavoja izgubio je kontrolu nad automobilom i završio na krovu.

Premda je brzina bila ograničena na 80 kilometara na sat, Čedomir je malo jače nagazio svoj Alfa Romeo. Vještačenjem je utvrđeno da je vozio čak 144 kilometra na sat pa i ne čudi gubitak kontrole, čemu je svakako značajno doprinijela i Čedomirova alkoholiziranost. U krvi mu je nakon nesreće izmjereno 1,35 promila alkohola. 

Nije mu prvi put...

Čedomiru nije najjasnije zbog čega je izletio. Uvjeren je da nije vozio brže od 120 kilometara na sat. U nesreći su mu ozlijeđena i dva prijatelja s kojima je slavio u Trilju. Jedan je slomio šaku, drugom je popucalo nekoliko rebara.

Sudac Dinko Mešin "odrezao" je Čedomiru osam mjeseci zatvora, upravo onoliko koliko je optužnim prijedlogom tražilo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Kod izricanja sankcije uzeto je u obzir da je Čedomir višestruko prekršajno kažnjavan, da je prometnu izazvao vozeći premda mu je bila izrečena zabrana upravljanja, bio je pijan, vozio prebrzo...

Odlukom suca Mešina, Čedomir je ostao i bez vozačke na tri godine.

Pročitajte više