Pijani Boris Dvornik šakom u glavu udario promatračicu GONG-a

GONG je u nedjelju popodne priopćio da je jutros na biračkom mjestu 102 u Splitu poznati hrvatski glumac Boris Dvornik fizički napao promatračicu, koja je kao članica mobilnog tima, posjetila to biračko mjesto.

U priopćenju se navodi kako su se članovi mobilnog promatračkog tima predstavili biračkom odbori, Boris Dvornik je, pod utjecajem alkohola, počeo vrijeđati i psovati GONG-ovce.

Jednu promatračicu GONG-a Dvornik je pokušao zagrliti, nakon čega ju je više puta opsovao te na kraju udario šakom u lice uz riječi "što će nam Mesić?"

Promatračica GONG-a ga je potom odgurnula, a zamjenica biračkog odbora zamolila da se udalji s biračkog mjesta, što je glumac i napravio.

"Ovu vijest sve nas je zgrozila jer pokazuje da pojedinci i dalje ne razumiju što je to civilizirano ponašanje, što je demokracija i što su to izbori. Također, ne razumiju ulogu GONG-a, niti cijene rad i trud tisuće GONG-ovih promatrača koji na izborni dan volontiraju u cilju sprječavanja ili otkrivanja kršenja izbornih propisa, prikupljanja informacija o tijeku izbornog procesa i izvještavanja javnosti, kao i radi jačanja povjerenja građana u izborni proces."

"Nadamo se da će nastavak izbornog dana proteći mirno i dostojanstveno, bez nasilja i kršenja izbornih propisa kako bismo, najprije samima sebi, a potom i međunarodnoj javnosti pokazali da Hrvatska, i bez stranih promatrača, može izbore organizirati i provesti tolerantno i bez incidenata." - stoji u priopćenju GONG-a, kojeg potpisuje predsjednica Suzana Jašić.

Pročitajte više