Pijani i drogirani Englez pao sa slapa te ubio sebe i trogodišnju kćer

JAMES SCOTT GALLACHER je u naručju držao trogodišnju kćer Sorayju Aliciju kada je pao niz slap u rijeku te su se oboje utopili.

Nesreća se dogodila kada je otac sa djevojčicom želio doći do vrha slapa Natcol u Sjevernom Walesu. Na sudu u Dolgellau rečeno je kako je otac djevojčicu uzeo u ruke samo trenutak prije nego se poskliznuo i pao u ledenu rijeku. Mrtva tijela Jamesa i Sorayje pronađena su sat vremena nakon njihova pada. Užasan prizor dvoje mrtvih bio je još stravičniji zbog činjenice da je muškarac još uvijek u rukama držao mrtvo dijete, jer ga je do zadnjeg trenutka svoga života pokušao izvući na obalu, piše Daily Mail.

Otac bio pijan i na kokainu

Mrtvozornik Dewi Pritchard je tijekom obdukcije utvrdio kako je prije pada James konzumirao alkohol  i kokain. Djevojčica je umrla zbog frakture lubanje koju je zaradila kada je tijekom pada glavom udarila u stijenu. Otac se utopio u pet metara dubokoj rijeci. Nesreća se dogodila pred očima Gallacherove partnerice Tracey White čija kćer je bila nesretna trogodišnjakinja. White je svjedočila kako su na izlet u Sjeverni Wales došli iz Manchestera na poziv Jamesove rođakinje Ellen Gallacher koja je tamo bila sa svojom obitelji.

Nakon zajedničkog roštilja dviju obitelji James je sa Elleninim partnerom popio pivo. Potom su otišli na plažu i svratili u pub na drugu pivu toga dana. Obavili su kupnju i na povratku u kamp su još željeli vidjeti slap.

Dijete htjelo da je netko podigne

"Prošli smo nekoliko koraka i slap se čuo sve glasnije te je Soraya željela da je netko podigne", kazala je u svjedočenju White te dodala kako je ona nije mogla podići, jer joj je jedna noga kraća od druge te nije mogla držati ravnotežu. "James ju je dignuo te se stao blizu meni sa leđima okrenutima prema rijeci. Pokušao se okrenuti, no tada je izgubio tlo pod nogama", kazala je White te dodala kako se sve dogodilo vrlo brzo te da je ona počela vrištati. Nažalost, to je bilo posljednji puta kada je svoga partnera i kćer vidjela žive.

Pročitajte više