Pijani policajac nevezan jurio autom i sletio s ceste. Bit će udaljen iz službe

Ilustracija: Matija Habljak/PIXSELL

Jučer oko 20.40 sati na državnoj cesti D-55 kod Gradišta dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Vozač, 56-godišnji policijski službenik izvan službe, pod utjecajem alkohola od 1.48 g/kg, upravljao je svojim osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom ceste D-55 iz smjera Županje u smjeru Vinkovaca, objavila je policija.

!U jednom trenutku, pomaknuo je vozilo udesno, a da se prethodno nije uvjerio da tom radnjom ne ugrožava druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pri tom računa o položaju, smjeru i brzini kretanja vozila kojim upravlja, uslijed čega je sletio na desnu zemljanu bankinu i pritom udario u prometnu opremu. Očevidom je utvrđeno i kako prilikom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas.

Vozilom hitne medicinske pomoći, 56-godišnjak je prevezen u OŽB Vinkovci gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđen. Zbog počinjenih prometnih prekršaja kojima je uzrokovana prometna nesreća, protiv 56-godišnjaka će biti podnesen prekršajni nalog.

Policijski službenik, rukovoditelj u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj, će rješenjem načelnika Policijske uprave biti udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti", objavila je policija.

Pročitajte više

 

Pročitajte više