Pismo predsjednice Saveza Nijemaca i Austrijanaca Europskom Vijeću

Predsjednica osječke Središnjice Saveza Nijemaca i Austrijanaca Vesna Pichler poslala je danas Europskom vijeću i Skupštini europskih regija u Strasbourgu pismo u kojem, uz ostalo, traži "zaustavljanje smjene kadrova koji su poduprli nedavnu inicijativu o osnivanju Hrvatskoga demokratskog sabora Slavonije i Baranje (HDSSB)".

U pismu se navodi da se osnivanju te nevladine udruge prišlo s ciljem pomoći Vladi da se zaostala regija gospodarski podigne, a time i osnaži Hrvatska te da bi udruga "u demokratski poznatim sadržajima htjela pridonijeti razvoju Slavonije i Baranje, koristeći se isključivo putovima gospodarske politike".

Pichler tvrdi kako su inicijativnom krugu HDSSB-a, čija je članica, "službene političke vlasti u RH pripisale političke konotacije" te se tako "počele razračunavati sa svim kadrovima koji su svoje umne i fizičke kapacitete željeli dati za dobrobit regije".

S tim u svezi, kao članica inicijativnog kruga HDSSB-a, obraćam Vam se za zaštitu promicanja regionalnih interesa u okvirima Odbora regija, stoji uz, ostalo u pismu predsjednice Saveza.

(Hina) xivuc ydd

Pročitajte više