Pismo zadarskog nadbiskupa u povodu posjeta svetog oca Zadru

U povodu pastirskog posjeta Svetog Oca Zadru 9. lipnja zadarski nadbiskup Ivan Prenđa poslao je danas pismo vjernicima zadarske nadbiskupije. L

´Pozivam braću župnike, pastire naših župnih zajednica, na radosne i temeljite priprave svih naših župa na susret sa Svetim Ocem. To se može ostvarivati redovitim pastoralom, organizirajući razne pastoralne susrete za odrasle, mlade, obitelji, bilo u obliku vjerskih tribina, bilo duhovnom obnovom, misijama ili duhovnim seminarima´, poručio je zadarski nadbiskup u pismu.

U nastavku kaže da u pripremu za dolazak Svetog Oca treba uključiti i djecu i mladež u osnovnim i srednjim školama s nakanom da se potaknu na likovno, glazbeno i literarno stvaralaštvo. Neka se potiče stvaralaštvo crkvenih i drugih zborova, klapa i KUD-ova kako bi njihova ostvarenja bila prožeta motivom posjeta Pape Zadru, dodao je nadbiskup Ivan Prenđa.

´Pozivam vas sve na molitvu za Svetoga Oca kako bi mogao ostvariti svoj zacrtani pastirski pohod našoj domovini Hrvtskoj i zadarskoj nadbiskupiji´, istaknuo je nadbiskup Prenđa u pismu vjernicima zadarske nadbiskupije.

Pročitajte više