Pitali smo Nives Celzijus kojih joj je pet omiljenih knjiga

Foto: Instagram/Nives Celzijus

NIVES Celzijus poznata je hrvatska pjevačica, glumica, model i autorica knjiga. Rođena je 1981. u Zagrebu kao Nives Zeljković, a umjetničko ime Nives Celzijus uzela je krajem devedesetih godina prošlog stoljeća.

Njena autobiografska knjiga Gola istina, objavljena 2008. godine, postala je bestseler, a nekoliko godina kasnije objavila je i nastavak Gola istina 2.

Nives Celzijus se rado odazvala Indexovu pozivu da preporuči svojih pet omiljenih knjiga.

Starac i more - Ernest Hemingway

Ova knjiga mi je životno važna jer me odavno inspirirala da nikad ne treba odustati od svojih želja i ambicija, bez obzira na to koliko su preda mnom velike prepreke da to i ostvarim. 

Portret špijunke - Daniel Silva

Još kao školarka često sam muljala s lektirom jer mi se nije baš dalo čitati sve u školskom programu. Neke knjige su mi bile jako dosadne, a mene je zanimala popularna beletristika. Ovog autora sam otkrila tek prije par godina, ali njegovo napeto štivo potpuno me obuzme. Nije mi se jednom dogodilo da počnem čitati njegovu knjigu prije spavanja, a čitajući ovaj naslov dočekala sam i jutro. 

Ljubav traje tri godine - Frederic Beigbeder

Svaka knjiga koja je intrigantna, meni je interesantna, a ponekad i  inspirativna :-). Autor vrlo cinično opisuje svoje zaljubljivanje u drugu ženu, a cinizma mu ne manjka ni kad priča o svom braku, razvodu, ljubavi... No ako čitate ovakav žanr, onda svakako pročitajte i moju Golu istinu koja je također intrigantna. Uostalom, ovakve knjige dobro dođu za usporedbu. 

Ana Karenjina - Lav Nikolajevič Tolstoj 

Roman koji bi svatko morao pročitati, a pogotovo svaki muškarac. Ja ga shvaćam na način da opisuje loš položaj žena u društvu i dvostrukih mjerila u ljubavi koji se baš i nisu nešto promijenili od nastanka tog romana. Ono što je dopušteno muškarcima, nije ženama. 

Krletka od mora - Dinko Mihovilović

Uvijek volim pročitati prva izdanja mladih nada hrvatske književnosti, a ova knjiga nešto je sasvim novo, vrijedno i originalno. 

Pročitajte više