Pjesnikinji Vesni Krmpotić uručena nagrada "Josip Sever" za najbolju knjigu u 2003.

Nagrada za najbolju knjigu u prošloj godini, koju dodjeljuje zagrebačka samostalna udruga "Jutro poezije", dodjeljena je danas istaknutoj hrvatskoj spisateljici i pjesnikinji Vesni Krmpotić.

Vesna Krmpotić dobitnica je niza književnih nagrada, među kojima i dviju prestižnih - Vladimir Nazor i Ivan Goran Kovačić, a danas uručenu nagradu, koja nosi ime istaknutog pjesnika Josipa Severa, dobila je za zbirku pjesama "Druga strana ničega".

Nagradu joj je uručio dugogodišnji voditelj programa "Jutra poezije" Saša Meršinjak, ističući 40. godina dugu tradiciju održavanja pjesničkih susreta. Dosad su nagrade dobili Zvonimir Mrkonjić, Vlado Gotovac, Lidija Bajuk i Diana Burazer.

Primajući nagradu, Vesna Krmpotić zahvalila je svima koji vole poeziju, jer bi bez njih, kako je rekla, oni koji pišu poeziju bili bespredmetni.

"Vi koji volite poeziju pravi ste heroji koji ne uzmiču pred onim što govore institucije, pred napadima novotarija. Ostali ste vjerni suštini", istaknula je pjesnikinja u ispunjenoj konobi.

Svečanost je uveličao zagrebački glumac Goran Matović recitiravši stihove Josipa Severa, a publika je gromoglasnim pljeskom popratila i dobitnicu koja je izrecitirala tri svoje pjesme.

(Hina) xtr ydb

Pročitajte više