Plaćeni ubojice iz Srbije unajmili više stanova na vrhu nebodera u Sarajevu

Screenshot: YouTube

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u susjednoj BiH uhitili su jučer u zgradi Sarajevo Towera dvije osobe prema Interpolovoj tjeralici iz Srbije. Kako doznaje Dnevni avaz, osumnjičene osobe unajmile su više stanova u samom vrhu ovog objekta. 

Avaz iz izvora bliskih policiji doznaje da su uhićeni Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović. Njih je uhitio MUP KS uz pomoć OSA-e, koja ih je locirala i razotkrila. Jovanović se dovodi u vezu s klanom Velje Nevolje, pravim imenom Veljko Belivuk, ali i s Darkom Šarićem. 

Bojan Hrvatin, svjedok u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža kaznena djela, tijekom svjedočenja u ožujku ove godine iznio je niz detalja o ubojstvu dvojice škaljaraca na Krfu. Alan Kožar i Damir Hadžić ubijeni su 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i Dušan Jovanović zvani Giba s Karaburme, čiji je brat Vuk ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živio.

Mediji u Srbiji su u studenom prošle godine objavili da je Dušan Jovanović planirao i atentat i na Veselina Milića, načelnika beogradske policije, a sve su otkrile poruke na Skyu. Dušan Jovanović zvani Giba dovodi se u vezu s vođom vračaraca Nikolom Vušovićem Džonijem i suradnikom Dariom Đorđevićem Deksterom. Dovodi se u vezu i s Darkom Šarićem.

Uhapšen je i Darko Dulović. Prizivni sud u Beogradu je ljetos potvrdio presudu Višeg suda i oslobodio Darka Dulovića optužbi za pomaganje u teškom ubojstvu Siniše Milića Bosketa, koji je slovio za bliskog suradnika Luke Bojovića. Ove osobe osim Srbije potražuju još neke države. Utvrđuje se što su radili i koga su planirali likvidirati.

Pročitajte više