Plakati u obranu Šljivančanina ponovo u središtu Beograda

NA ZGRADI glavnog stožera Vojske Srbije i Crne Gore u središtu Beograda, teško oštećenoj u NATO-ovom bombardiranju Jugoslavije 1999. godine, te na Mostarskoj petlji, jednom od glavnih prometnih čvorišta u gradu, u ponedjeljak su se pojavili plakati kojima se poziva na obranu haaškog optuženika Veselina Šljivančanina, optuženoga za ratne zločine u Vukovaru 1991. godine.

Na plakatima je fotografija Šljivančanina u uniformi nekadašnje JNA kako ljubi sablju, kao i glavna poruka: "Ne damo vam Veselina Šljivančanina. Branit ćemo ga do posljednjeg", a plakate je potpisao "Odbor za obranu Veselina Šljivančanina".

Identični plakati pojavili su se u Beogradu prije oko godinu i pol dana, za vrijeme posjeta glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte Beogradu.

Šljivančanin se trenutno nalazi u bijegu, usprkos opetovanim pozivima dužnosnika Srbije i Crne Gore da se dobrovoljno preda, kao što su to učinili haaški optuženici - oficiri bivše JNA Mile Mrkšić, koji se predao Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu u proljeće prošle godine, te Miroslav Radić, koji je nedavno priveden istražnom sucu beogradskog Okružnog suda.

Pročitajte više