Planirali otmice Todorićevog sina i sinova drugih bogataša

IZVORI bliski istrazi za Globus su potvrdili da su otmičari Tomislava Zagorca planirali niz sličnih otmica. Policija je navodno pronašla bilježnicu u kojoj se nalaze planovi otmice sinova zagrebačkih bogataša. Na listi su se našla imena Ivana Todorića, Josipa Šelendića, Davora Biennfelda i Franje Olujića, sina poznatog odvjetnika Željka Olujića.

Planiranje novih otmica policiji su potvrdili uhićeni Gošuljević i Ježovita.

Neimenovani policijski dužnosnik izjavio je kako je grupa organizirana već duže vrijeme, s ciljem da ucjenjuje i terorizira bogate Zagrepčane. Na meti organizirane grupe navodno su već bili vlasnik Lure Luka Rajić i suvlasnik City Expressa Boris Vidić.

Organizator otmice u bijegu

Ivan Mateković Ico prvi je na listi osumnjičenih među devet osoba koje su sudjelovale u otmici Tomislava Zagorca. MUP i USKOK su podnijeli kaznenu prijavu za udruživanje u grupu radi otmice i drugih kaznenih djela.

Organizator otmice 30-godišnji Ivan Mateković Ico je u bijegu. Mateković je široj javnosti poznat kao vlasnik koktel bara Mango Mambo na zagrebačkoj Šalati, a bio je i alibi svjedok Davora Zečevića Zeca u procesu tzv. zločinačkoj organizaciji.

Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao Jutarnji list, Mateković je bio dobar prijatelj s Novicom Petračem.  

Na otvorenju Manga Mamba, među ostalima, gost je bio i general Vladimir Zagorac.

Policijski istražitelji Matekovića izravno povezuju s generalom Zagorcem. Nakon fizičkog napada na Zagorca u prosincu prošle godine, Ivica Mateković postao mu je tjelohranitelj.

Matekovića je Zagorcu navodno preporučio bliski prijatelj jednog od uhićenika.

Policija je jučer podnijela kaznenu prijavu protiv devet osoba koje su sudjelovale u otmici Tomislava Zagorca. Među osumnjičenima su i dvije osobe koje će se braniti sa slobode, a koje se terete nisu sudjelovale u otmici, već pomagale ostalim osumnjičenima.

Osumnjičeni su se jučer pred istražnim sucem branili šutnjom, ali ranije se nekoliko njih nagodilo s USKOK-om i pristalo ispričati cijeli tijek otmice. Zanimljivo je da na listi devet osumnjičenih nema imena Tomislava Ćurića, koji je tijekom vikenda bio među prvim sumnjičenima.


Špekulira se da bi on mogao biti svjedok pokajnik. Pretpostavlja se da su uz Ćurića, policiji dali iskaze i Marinko Gošuljević i Siniša Ježovita, koji su zajedno s Ćurićem uhićeni u stanu na Malešnici.

Drugooptuženi Novica Petrač, kako je izjavio njegov odvjetnik Marijan Pedešić, pred istražnim sucem se branio šutnjom. MUP i USKOK jučer su protiv uhićenika podnijeli kaznenu prijavu za udruživanje u grupu radi činjena kaznenih djela i za otmicu.

Uz Matekovića i Petrača, na listi su spomenuti Gošuljević i Ježovita, te Ivan Bastalić, Darijo Jajić i Stevo Smrček.

Pročitajte više