Plenković i Jandroković zajednički i izravno napali Kovača: "To se ne radi"

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

PREMIJER i predsjednik sabora ujedinili su snage i direktno napali Miru Kovača koji je pozvao na rekonstrukciju HDZ-a. 

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odgovorio je Miri Kovaču, poručivši da prvo treba rekonstruirati vladu, a "HDZ će konsolidirati i pobjeđivat, a tek će se vidjeti tko će tu biti glavni u toj igri".

No kasnije je opet, još izravnije, napao Kovača.

"Mislim da će članice i članovi HDZ-a dobro promisliti kada im predsjednik stranke, vodstvo, vlada, parlamentarna većina cijeli dan vode bitku s političkim protivnicima, a da se baš taj dan nađe netko tko bi iskoristio trenutak kad je puno novinara da skrene pažnju na sebe", rekao je Plenković.

Plenkoviću se pridružio i Gordan Jandroković.

On je gostujući je u Dnevniku Nove TV bio i nešto oštriji. "Što se tiče izjave gospodina Kovača, moje je mišljenje da ozbiljni političari ne rade takve stvari. Danas su HDZ, predsjednik vlade i HDZ-a, naše ministrice i ministri, naše zastupnice i zastupnici vodili ozbiljne političke bitke s našim političkim suparnicima", izjavio je. 

"Loš politički potez"

Kaže kako ga njegov postupak diskvalificira za čelnika Hrvatske demokratske zajednice. "To se ne radi. Kada tvoja vojska, kada tvoja politička obitelj, kada tvoja stranka vodi ovakve ozbiljne političke bitke, moramo biti svi zajedno, svi skupa, a svoje osobne ambicije izražavat ćemo onoga trenutka kada za to dođe vrijeme", dodaje.

Jandroković također smatra da je Kovač svoje osobne ambicije stavio ispred interesa HDZ-a što je, prema njegovom mišljenju, loš politički potez.

Kovača se ubraja među Plenkovićeve oponente u HDZ-u, a u medijima se spekuliralo da bi se mogao kandidirati i za novog predsjednika HDZ-a na unutarstranačkim izborima koji bi se trebali održati iduće godine.

Pročitajte više