Plenković iznenada okupio vladajuću koaliciju u zagrebačkom restoranu

PREMIJER Andrej Plenković iznenada je nešto prije 17 sati u restoranu u centru Zagreba okupio vladajuću koaliciju. 

Sastanak uopće nije bio najavljen i nejasno je o čemu bi se točno trebalo razgovarati. 

Uz Plenkovića, koji se nije obratio novinarima, u restoran je ušao i višestruki USKOK-ov optuženik i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Reporterka N1 televizije upitala je Bandića pred ulazom u restoran o čemu je riječ. 

Bandić: Teme su da Hrvatskoj treba mir i stabilnost

"Ja ću biti deset minuta jer imam posla. Pozdravit ću premijera i Kažimir Varda će ostati umjesto mene kao potpredsjednik stranke i šef kluba, a ja imam dvije ceste za asfaltirati u Dubravi do 9 navečer. Teme su da Hrvatskoj treba mir i stabilnost, da ljudi trebaju živjeti dobro i izvan Zagreba i u Zagrebu možemo još bolje.

I dok tako budemo surađivali na projektima Stranka rada i solidarnosti će podupirati ovu vladu i ova vlada će do tada trajati. Ako ne budemo surađivali na projektima od interesa za grad i državu, onda neće trajati.

To je definitivno stav Stranke rada i solidarnosti jer mi ne trgujemo za fotelje. Radimo na projektima, do sada imamo dobar partnerski odnos s predsjednikom vlade i tako će biti ubuduće."

Na pitanje o stanju u koaliciji kaže: "Već sam govorio o praznim puškama, puškama bez pušaka, samo doslovno citirajte mene što sam rekao prije mjesec dana, dva, tri i bit ćete informirani. Ja ću još malo početi naplaćivati razgovore, sad sam dao besplatno izjavu", rekao je.

Veljko Kajtazi rekao je da ne zna koja je tema koalicijskog sastanka i da je samo dobio informaciju da dođe. Stanje u koaliciji ocjenjuje odličnim. Kaže da se nacionalni program za manjine provodi, možda ne dinamikom kojom bi željeli, ali se provodi. 

Furio Radin rekao je da je poziv za sastanak dobio prije 15 minuta. Prvo je rekao da ne zna koja je tema sastanka, ali na konstataciju naše reporterke kako pretpostavlja da je jedna od tema i Milorad Pupovac i odnosi u koaliciji, odgovorio je: "Dobra informacija."

Pročitajte više