Plenković: Nalog za uhićenje Putina je samo početak

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je da je nalog Međunarodnog suda za uhićenje ruskog predsjednika Vladimira Putina očekivan i da je to samo početak.

Međunarodni kazneni sud (ICC) je u petak izdao nalog za uhićenje Putina pod sumnjom da je odgovoran za nezakonite deportacije djece i nezakonito premještanje ljudi s teritorija Ukrajine u Rusiju. 

"Pitanje je vremena kada će se prikupiti dovoljno dokaza i za druge zločine"

"To je očekivano. S obzirom na zvjerstva koja su se događala u Ukrajini zadnjih godinu i nešto dana, na brojne ratne zločine koji su počinjeni, ja mislim da je ovo samo početak", rekao je Plenković novinarima.

"Ovo je vrlo precizno formulirana teza tužitelja i odluka sudskog vijeća nimalo me nije iznenadila", dodao je. Plenković je rekao kako misli da je samo pitanje vremena kada će se prikupiti dovoljno dokaza i za druge zločine. 

"Prema ovome što znam, što se cijelo vrijeme odvija, a to je komunikacija ukrajinskog tužiteljstva s ICC-jem, samo je pitanje vremena kada će se akumulirati dovoljno drugih dokaza, argumenata i za druge aspekte događanja u Ukrajini", rekao je.

Pročitajte više

 

Pročitajte više