Plenković o Kolindinom intervjuu za ekstremistički list: "Mogao je biti drugdje"

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković bio je u Sinju na procesiji i svetkovini blagdana Velike Gospe, a tom je prigodom dao i izjavu za medije, prenosi N1.

Komentirao je zahtjeve sindikata o povećanju plaća u državnom i javnom sektoru, odnosno u obrazovanju, policiji i zdravstvu, za što je ministar financija Zdravko Marić rekao da ne treba imati nerealna očekivanja te da će se o svemu razgovarati najesen.

"Nije stvar ministra, naša je politika konzistentna, u razgovorima sa sindikatima povećali smo plaće, osnovice. Uvijek svaki resorni ministar nastoji nešto napraviti za svoj resor, a ono što ja kao predsjednik Vlade, ali i cijela Vlada mora voditi računa o svim segmentima i državnih i javnih službi, postoji osnovica, koeficijenti i dodaci, ako jedan granski ugovor napravi iskorak, onda hoće svi, a mi moramo raditi na tome da proračun bude održiv", rekao je Plenković.

O Kolindi: Mogla je izabrati drugi medij za intervju

Novinari su ga zamolili za komentar na intervju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za Hrvatski tjednik, u kojem je najavila kandidaturu za novi mandat.

"Što se tiče odabira tjednika u kojem je to dato, mislim da je moglo biti i negdje drugdje, što se toga tiče, ali ona mora ići naprijed, spremati se za kampanju, voditi računa o programu i tome da dobije povjerenje hrvatskih birača", rekao je Plenković.

Dodao je da potpora HDZ-a predsjednici nije upitna. "Želimo da cijela stranka bude snažno angažirana jer treba nastaviti posao koji radimo", rekao je Plenković.

O ZDS: Policija mora reagirati

Što se tiče sankcioniranja za uzvikivanje "za dom spremni", Plenković je ponovio da policija mora postupati svaki put kad procijeni da je nešto prekršaj te da je o tome razgovarao i s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem.

Pročitajte više