Plenković pred novinarima usred noći: "U ponedjeljak ćemo odlučiti o stavu prema Rusiji"

Foto: Pixsell/Patrik Macek

ČELNICI EU-a dogovorili su prilično oštru izjavu osude Rusije, koja se optužuje za napad nervnim otrovom u Engleskoj, neke zemlje razmatraju protjerivanje ruskih diplomata ili povlačenje svojih veleposlanika, a hrvatski državni vrh će u ponedjeljak razgovarati o tome kako će se postaviti, izjavio je rano jutros hrvatski premijer Andrej Plenković.

Ruski predsjednik Vladimir Putin telefonski je razgovarao s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović koja mu je čestitala na pobjedi na predsjedničkim izborima i potvrdila poziv da posjeti Hrvatsku, priopćila je press služba Kremlja.
 
"Predsjednici Putin i Grabar-Kitarović telefonski su razgovarali. Hrvatska čelnica čestitala je Putinu pobjedu na predsjedničkim izborima i potvrdila poziv Putinu da posjeti Hrvatsku u terminu prihvatljivom za obje strane", kaže se u priopćenju Kremlja od jučer.
 
Komentirao je Kolindin poziv Putinu
 
Hrvatski premijer Andrej Plenković komentirao je u Bruxellesu poziv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, kazavši da o primjerenosti toga poziva treba pitati predsjednicu.
 
"Vidio sam maloprije tu vijest. Predsjednica je očito razgovarala s predsjednikom Putinom nakon njezina posjeta Moskvi i Sočiju prije nekoliko mjeseci. Vjerojatno je to dio dogovora od tada, koliko sam ja razumio nakon što smo razgovarali nakon njezina posjeta. Ovo je sigurno bio prigodni razgovor nakon njegova reizbora", rekao je Plenković.

Pročitajte više