Plenković se hvali videom u kojem je osuđeni nasilnik koji je mlatio ženu

Screenshot: HDZ

Kampanja za izbore u punom je jeku, šef HDZ-a u jednom danu obiđe više lokalnih organizacija, a prekjučer je uz sve drugo bio i u Požegi na svečanosti povodom obilježavanja Dana grada Požege.

Tamo se na skupu hvalio, ljudima govorio što sve HDZ čini za njih i što će činiti, dok su prisutni veselo mahali HDZ-ovim zastavicama i pljeskali mu.

Cijelo to vrijeme u publici je sjedio, odmah iza Vladimira Šeksa, i osuđeni nasilnik Alojz Tomašević koji se i družio s HDZ-ovcima, kako se može vidjeti na fotografijama.

HDZ-ovac koji je zlostavljao suprugu našao se i u videu kojim se Plenković hvali na društvenim mrežama.

"Odlična atmosfera u Požegi na 34. obljetnici HDZ Požeško-slavonske županije! Kroz Projekt Slavonija ugovoreno je 247 milijuna € za razvojne projekte u Požeško-slavonskoj županiji. Uz europska i nacionalna sredstva snažno podupiremo razvoj Slavonije!", stoji u opisu videa koji je šef HDZ-a objavio na Facebooku. A u videu je i HDZ-ovac koji je mlatio ženu.

 

Uvjetno osuđen

Podsjetimo, Tomašević je dobio uvjetnu kaznu zatvora od 10 mjeseci s rokom kušnje od dvije godine.

"Znaš kakav sam ja kad popijem. Ja sam bećar. Tebi ne želim zlo, a to što ponekad dobiješ neku šamarčinu, pa što je to. To nije strašno, to je normalno", znao bi reći Tomašević, prepričala je njegova supruga koja je godinama trpjela zlostavljanje.

Pročitajte više