Plenković: Stavljanjem Kovača, Stiera, Culeja na liste šaljemo poruku svojim biračima

Foto: Srećko Niketić/Pixsell

NAKON dugog sastanka HDZ je kasno večeras usuglasio liste za izbore. Predat će ih sutra.

"Veselimo se izbornoj utakmici", rekao je na početku obraćanja novinarima Plenković navodeći zatim pet točaka HDZ-ovog programa.

"To je 154 ljudi, to je proces koji treba obaviti. Važno je da svi koji su tu budu i osobno kontaktirani, kako bi prihvatili. Dobili smo potporu svih županijskih organizacija i svi su to prihvatili, i oni koji su na listama i oni koji nisu", komentirao je Plenković sate i sate koje su potrošili na sastavljanje liste.

Komentirao je imena Kovača, Culeja, Stiera, Kalmete na listama..

"Kada su u pitanju Božidar Kalmeta, Stevo Culej i Miro Kovač, oni su na listama kako bi poslali poruku unutarstranačke demokracije. Željeli smo pokazati uključivost i da, bez obzira na unutarstranačke izbore, ovi parlamentarni izbori trebaju značiti sinergiju, posebno u tijeku kampanje. Ovakvim potezima šaljemo poruku onim biračima koji su našli članovi, a glasali su za drugu opciju na unutarstranačkim izborima i poručujemo da je to dobro i za unutarstranačku demokraciju i za Hrvatsku", rekao je Plenković.

Liste će objaviti sutra.

O Škorinoj izjavi da neće prihvatiti da Plenković bude premijer

"Već smo imali situaciju u kojoj je manji partner uvjetovao većeg. Naša je pozicija jasna, želimo pobijediti na ovim izborima, naš su saveznik hrvatski građani. Mi smo se vrlo jasno odredili, sto posto je sigurno da HDZ nikakve ucjene neće prihvatiti. To je uzaludno ucjenjivanje, to već sada mogu reći", kazao je Plenković.

Pročitajte više