Plenković: Zašto su mailovi izašli baš na dan kad ja dajem veliki intervju i kad primam nagradu?

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković, nakon neprestanog ponavljanja šupljih fraza protekla dva dana, danas je u dobroj mjeri nastavio s tom praksom, ali je uveo i novu taktiku.

Premijer je u situaciji kad cijela javnost od njega traži da zbog afere Hotmail koju je otkrio Index smijeni Martinu Dalić odlučio malo skrenuti pozornost i na sebe.

Požalio se da su sporni Dalićkini mailovi objavljeni baš na dan kad je trebao dobiti nagradu za svoj govor i održati intervju pred novinarima četiriju medija.

''Zašto su mailovi izašli baš na dan kad ja dajem veliki intervju i kad primam europsku nagradu? Što ih nisu pustili prije ako su ti isti mailovi dostupni nekome, nego su baš tad čekali? Dakle, sve je orkestar, sve je tajming, sve je drama. A mi se s time nosimo, nosimo se svaki dan", rekao je premijer potpuno ozbiljno.

Premijera umjesto Dalićkinih mailova muči to što mu je Index pokvario savršen dan

Čelnom čovjeku u državi je, dakle, od mogućeg trgovanja utjecajem i povlaštenim informacijama te angažiranja za pisanje Lexa Agrokor iste ekipe koja će kasnije preuzeti Agrokor i na njemu masno zaraditi, upravo na temelju zakona koji su pisali, spornije to što mu je Indexova objava Dalićkinih mailova pokvarila dan koji je isplanirao za samohvalu.

Podsjetimo, prvo je trebao primiti famoznu nagradu za europski govor godine, a onda na dvije televizije slavodobitno nastupiti u 60-minutnom intervjuu.

Plenković ne samo da traži sažaljenje građana jer mu je Index objavom Dalićkinih mailova pokvario savršen dan nego i sve želi prikazati kao nekakvu zavjeru. Protiv njega koji, eto, baš na taj dan treba primiti nagradu i imati intervju.

Plenković valjda misli da bi novinari kod objave za javnost važnih informacija trebali provjeriti njegov raspored i promisliti odgovara li premijeru tajming objave novinarskog otkrića itekako sporne uloge jedne od njegovih najbližih suradnica u procesu oko Agrokora.

Plenkoviću ovo, inače, nije prvi takav moment u kojem ničim izazvan skreće pažnju na svoje emocionalno stanje. Na press konferenciji krajem veljače, baš kada se javnosti obraćao o ostavci izvanrednog povjerenika u Agrokoru Ante Ramljaka, inače jednog od najvažnijih aktera iz Dalićkinih mailova, bio je naime zavapio: "A što mislite kako je meni?!"

Pročitajte više