Plenković: Znali smo za ugovor, taj je bio najpovoljniji

Foto: Hina, Index

PREMIJER Andrej Plenković kazao je da su zakonom o izvanrednoj upravi u Agrokor regulirana prava i nadležnosti Vlade i institucija te da ih nikakav ugovor ne može derogirati.

>> ANALIZA Ramljak je lutka na koncu, američki strvinari su potpuno paralizirali Plenkovića i vladu

"Zakon o izvanrednoj upravi je onaj pravni propis koji regulira prava i nadležnosti Vlade RH i institucija. Nikakav ugovor ne može derogirati prava koja ima Vlada temeljem tog ugovora", izjavio je Plenković na početku sjednice Vlade.

Predsjednik Vlade naveo je da su o ovom ugovorom koji se spominje u medijima bili izvješteni u sklopu redovitog mjesečnog izvješća izvanredne uprave još u lipnju, i da je to izvješće objavljeno na mrežnim stranicama Ministarstva gospodarstva.

Podsjetio je da je izvanredna uprava, dok nije došla do ovog rješenja za financiranje, vodila razgovore s više od 30 kreditora te je zaključeno da je ugovor bio najkorektniji i najpovoljniji. Najavio je da će se detaljnije danas o tome očitovati povjerenik Ante Ramljak.

"Bitno je održavanje poslovanja i stabilnosti. To je interes Vlade i zaposlenika, dobavljača, a u konačnici i vjerovnika, koji imaju ključnu ulogu u postizanju nagodbe u sljedećim mjesecima", zaključio je premijer.

Podsjetimo, kako se od sinoć piše u medijima, Vlada ne smije smijeniti Antu Ramljaka kao izvanrednog povjerenika ili glavnog savjetnika u procesu 'lex Agrokor', jer će se to smatrati povredom Ugovora o kreditiranju.

 

Pročitajte više