Napokon smo doznali što impresionira Plenkovića

Foto: FaH

HDZ-ov šef i premijer Andrej Plenković čovjek je kojeg malo što impresionira. Hrvatska javnost u to se imala priliku uvjeriti se puno puta.

Plenković je tako u više navrata - suočen s aferama koje su zahvatile njegove ministre - tvrdio kako ga "ne impresioniraju" dokazi, izjave i komentari kritičara, neovisno o težini optužbi ili snazi dokaza.

Hrvatski premijer vjerojatno nije bio impresioniran ni požarima koji su zahvatili Split i Dalmaciju, zbog čega je reagirao s (teško objašnjivim) zakašnjenjem te, s danom odmaka, ipak konstatirao da je požar koji je zahvatio drugi najveći grad u Hrvatskoj "atraktivan i zanimljiv".

Nedavno je Plenković prešutio i dokumentiranu korupcijsku aferu u kojoj je saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić snimljen kako nudi novac novinaru Telegrama da ne napiše tekst o poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Iako je Lucić podnio ostavku na sve političke dužnosti u HDZ-u, na mjesto predsjednika Županijskoga odbora Požeško-slavonske županije, člana Nacionalnoga vijeća i Središnjeg odbora stranke, Plenković nije našao za shodno prokomentirati aferu.

Plenkovića nije impresionirala ni afera Plagijat njegovog (bivšeg) ministra obrazovanja Pave Barišića, kojega je neumorno branio sve do zadnjeg trenutka, optužujući medije za "političku hajku" i odbacujući argumente vrhunskih znanstvenika koji su javno istupili protiv Barišića, ali i službenog saborskog tijela koje je Barišića proglasilo plagijatorom.

Impresioniraju ga - podvale

Pa ipak, nakon podužeg čekanja, danas smo uspjeli otkrili što impresionira bivšeg briselskog diplomata.

A to su laži koje mu servira taj isti (bivši) ministar.

Naime, nakon što se Barišić danas pohvalio kako je Sveučilište Augsburg u postupku koji se vodi protiv njega zbog optužbi u vezi njegova doktorata zaključilo kako je nevin i kako plagijata nije bilo, Index je uspio kontaktirati glasnogovornika Sveučilišta Augsburg, Klausa Prema.

Perm je demantirao Barišića te za Index ustanovio kako konačna odluka o Barišićevom doktoratu nije donesena te da se na nju ne može računati prije sredine rujna.

Tako se ispostavilo da je Barišić danas pokušao obmanuti javnost te da je Plenković, koji je o Barišićevoj objavi slavodobitno tvitao kako mu je "drago da je obavijest iz Augsburga potvrdila integritet Pave Barišića i neutemeljenost političke hajke na njega", ipak impresioniran nečime.

Informacijama koje se ne trudi provjeriti.

Podvalama.

Pročitajte više