Plenkoviću je zahtjev za ostavkom Nade Murganić - smiješan

Foto: Hina, Pixsell/Patrik Maček
 
PREMIJER i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je danas da ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić ima njegovo povjerenje, odbivši zahtjev oporbe za njezinom ostavkom zbog afere s paketićima za siromašnu djecu.
 
Pakete za "najpotrebitije" odnijela u privatni vrtić
 
Podsjetimo, povodom blagdana svetog Nikole ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić posjetila je jučer Katolički privatni Dječji vrtić "Blažena Hozana" i donijela darove koje s Ministarstvom sufinancira Europska unija iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i Europskog socijalnog fonda.
 
Dakle, paketi sa slatkišima, pelenama i bojankama, na kojima je bila oznaka "Za najpotrebitije", koje sufinancira Europska unija i namijenjeni su najsiromašnijima, završili su u privatnom katoličkom vrtiću.
 
 
"Ovo jest privatni katolički vrtić, ali mi ćemo ove darove koje smo dobili darovati djeci, odnosno roditeljima koji ne mogu svome djetetu priuštiti dar za blagdan svetog Nikole", kazala je novinarima ravnateljica vrtića, sestra Antonija Matić.
 
 
Oporbenjaci "smješniji sada nego zadnji put"
 
Plenković je novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na upit ima li Murganić, čiju ostavku traži oporba, još uvijek njegovo povjerenje rekao: "Ma naravno da ima, kakva ostavka" i dodao da su opozicionari "još smješniji sada nego zadnji put". 
 
Saborski zastupnik Mosta Tomislav Panenić zatražio je da netko odgovara zbog afere s paketićima za siromašnu djecu,koji su završili u privatnom dječjem vrtiću, SDP-ovac Gordan Maras poručio je kako bi se odgovorna osoba za taj propust trebala u najmanju ruku ispričati, a možda i snositi sankcije, a stranka GLAS zatražila je ostavku Murganić.
 
Ministrica je pak izjavila kako joj je žao što su posjet predstavnika tog ministarstva privatnom dječjem vrtiću i podjela poklona s oznakom Europskog socijalnog fonda "za najpotrebitije" stavljeni "u ne baš dobar kontekst", istaknuvši kako se radilo o promotivnim materijalima tih fondova, a pokloni nisu nabavljeni iz sredstava namijenjenih humanitarnim organizacijama.
 
Redovna sjednica HDZ-a o aktualnim pitanjima
 
Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je novinarima u vezi sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a da se radi o redovnoj sjednici na kojoj će se razmotriti aktualna politička situacija i analizirati protekla godina.
 
Kazao je da će se u analizi aktualne političke situacije vjerojatno dotaknuti i presude haškog suda bosanskohercegovačkim Hrvatima. Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća u hotelu Esplanada održat će se sjednica Središnjeg odbora HDZ-a.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Nadu Murganić, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Nada Murganić.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više