Plinara Zagrepčanima: Odgađa se rok za podmirenje računa za ispitivanje instalacija

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

IZ GRADSKE PLINARE ZAGREB izvijestili su kako je donesena odluka da se rok za podmirenje računa za ispitivanje plinskih instalacija Gradske plinare Zagreb odgađa za vrijeme pandemije koronavirusa te s obzirom na prirodnu nepogodu koja je pogodila Zagreb. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Zbog neplaćanja u roku istaknutom na uplatnicama neće biti obračunate ni zatezne kamate niti će se pokretati ovrhe za neplaćene obveze.

S obzirom da Gradska plinara Zagreb počinje s puštanjem plina u objekte u kojima je plin preventivno isključen zbog potresa, a čija statika nije narušena podsjećamo na postupke koji prethode ispitivanju instalacije i puštanju plina:

Za sigurno puštanje plina je nužno imati:

Pozitivan nalaz statičara ili stalnog sudskog vještaka za građevinarstvo da objekt nije ugrožen potresom te da se plin može pustiti u siguran objekt

Pozitivan nalaz dimnjačara za sve dimnjake u zgradi - popis ovlaštenih dimnjačara objavljen je na web stranici GPZ-a www.plinara-zagreb.hr

Obavezan pristup u sve stanove kod puštanja plina u stambene zgrade čemu prethodi:

Za stambene zgrade korisnici se javljaju svojim upraviteljima, vlasnici obiteljskih kuća samostalno poduzimaju potrebne aktivnosti

Upravitelji/vlasnici obiteljskih kuća dostavljaju dokumentaciju iz točaka 1. i 2. u Odjel prodaja GPZ-a

Odjel prodaje otvara radni nalog na teret korisnika i prosljeđuje ga u Službu tehničke podrške, Odjel mjerenja

Odjel mjerenja kontaktira korisnika i dogovara ispitivanje instalacije i puštanje plina na uporabu

Radni nalog u Odjelu prodaje se otvara bez avansne uplate, a račun se korisniku dostavlja nakon izvršenih poslova.

Popis ovlaštenih dimnjačara i plinoinstalatera, kao i cjenik ispitivanja instalacija, nalazi se na web stranici GPZ-a www.plinara-zagreb.hr.

Upozoravamo građane da zbog svoje sigurnosti plin ne smiju sami puštati u sustav te na opasnost trovanja ugljičnim monoksidom ako se koriste bojleri koji imaju spoj na dimnjake koji su oštećeni.

Kako bi plin u sustav bio pušten na siguran način potrebno je istaknuti da ispitivači GPZ-a moraju ući u svaki stan i provjeriti instalaciju te molimo građane za suradnju kako bi se preveniralo širenje zaraze koronavirusom. Molimo građane da prije dolaska ispitivača dezinficiraju svoje prostore, drže propisan razmak od djelatnika GPZ-a te dezinficiraju prostor nakon odlaska ispitivača", poručuju iz Plinare.

Pročitajte više