Pliva apelira da se ne uzima Dinamico kupljen na crnom tržištu

FARMACEUTSKA kompanija Pliva apelirala je danas na građane da ne nasjedaju oglasima u kojima se prodaje navodno njihov lijek protiv erektivne disfunkcije generičkog naziva sildenafil, jer se radi o "preparatu posve nepoznatog porijekla, karakteristika i posljedica"., karakteristika i posljedica".

Prema riječima predsjednika Uprave Plive Hrvatska d.o.o. Matka Bolanče, u hrvatskim ljekarnama zakonito mogu kupiti originalni sildenafil drugih proizvođača, a uzimanjem tog nepoznatog lijeka (koji se u medijima naziva Dinamico) građani dovode u opasnost svoje zdravlje.

Naime, i kada lijek koji predstavlja Plivinu inačicu Viagre dobije odobrenje Agencije za lijekove i medicinske proizvode za komercijalnu prodaju, moći će se kupiti samo uz tzv. bijeli liječnički recept tj. samo uz preporuku liječnika, upravo zbog kontraindikacija koje bi mogle proizaći iz njegove nestručne primjene, naglašavaju iz Plive.

I nadzorom koje je provelo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi potvrđeno je, naglašavaju, da je proizvodnja sildenafila posve u skladu sa svim pravilima.

Dapače, kazao je Bolanča, i sama je Pliva oformila tim koji analizira stanje, a sve u cilju da lijek ostvari punu komercijalizaciju na na zakonu utemeljen način, i to, dodao je, vjerojatno već sredinom rujna ove godine.

Pročitajte više