Pljušte reakcije na Kujundžićevu smjenu, Bernardić misli da je otišao zbog SDP-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PREMIJER Andrej Plenković razriješio je dužnosti ministra zdravstva Milana Kujundžića.

>> Plenković smijenio Kujundžića

Indexu je to potvrđeno iz vlade.

Tako se riješila višetjedna trakavica oko ministra zdravstva kojemu su u više navrata otkrivene nepravilnosti u imovinskoj kartici, odnosno nesrazmjer između onoga što tamo piše i onoga što posjeduje.

>> REAKCIJE PRATITE NA INDEXU

Jasno, odmah nakon smjene krenule su reakcije na smjenu.

Glavašević: To je to

"To je to", kratko je komentirao Bojan Glavašević čim je objavljeno da Kujundžić više nije ministar.

"Kada govori o ministrima koji su otišli zbog 'političke nelojalnosti', Plenković kaže da ne misli samo na MOST-ove ministre. Time zapravo misli na Stiera", ustvrdio je Glavašević na svojem profilu.

Dodao je još komentar jedne korisnice koja je napisala: "Jedan Milan je pao, idemo po drugoga", aludirajući na zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, na što je Glavašević napisao: "Riječ je Gospodnja."

Mirando Mrsić: Mandat ćemo pamtiti po skrivenim kućama i neredu

"Mandat Kujundžića pamtit ćemo po skrivenim kućama i ogromnom neredu u zdravstvenom sustavu. Nažalost, Kujundžić u 3 godine nije napravio ništa u zdravstvu, ali je sustav premrežio svojim sljedbenicima iz stranke Zora. I nakon Kujundžića, Kujundžić", napisao je Mirando Mrsić.

Marijana Puljak: Najprotočnija vlada do sada

"Smijenjen Milan Kujundžić. Plenkovićevih 13. Najprotočnija vlada do sada", napisala je Marijana Puljak.

Kosor također komentirala smjenu

"Kad razriješiš ministra kojeg si žestoko branio ali ne razriješiš partnere kojima se sudi jer te oni i dalje drže da možeš razrješavati stabilno", napisala je Jadranka Kosor na Twitteru.

Dodala je još: "Nikako da shvatimo fokus rada Vlade."

Javio se i SDP

SDP je na svom Twitter profilu napisao kako je Kujundžić osmi ministar opterećen aferama te koji je morao napustiti ovu vladu. "Građanima je više dosta korupcije, zaslužuju bolje od toga, vrijeme je za promjene."

Davor Bernardić kazao je kako je Kujundžićeva smjena, kao i u slučaju prethodnih opoziva ministara koje je pokrenuo SDP, samo još jedan dokaz da oporba odgovorno radi svoj posao i da se ne radi o neutemeljenom napadu na vladajuće, prenosi Mediaservis. Dodao je i da SDP može ponuditi bolje.

Pročitajte više