Pobuna protiv Đakića, omiška Hvidra organizira autobus za prosvjed u Vukovaru

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

ŠEF Hvidre Josip Đakić, ujedno i zastupnik HDZ-a, prije nekoliko dana kazao je kako ga je Penava organizacijom prosvjeda u Vukovaru izmanipulirao.

"On nas je iskoristio", rekao je Đakić, kazavši da su sportske igre članova Hvidre u Vukovaru dogovorene puno prije nego je postojala ideja o prosvjedu. Prosvjed je Penava, podsjetimo, najavio za 13. listopada, na isti vikend kad se u gradu organiziraju igre.

Đakić je kazao kako on neće sudjelovati na prosvjedu.

"On ovoga trenutka nije rekao nikome od nas, a ni od vas, zašto je datum prosvjeda organizirao baš tada", kazao je Đakić nakon Glavnog odbora Hvidre na kojoj je odlučeno da će se igre ipak održati u Vukovaru, ali datum je ostao nepoznat.

Drugim riječima, Đakić je jasno dao do znanja da on kao čelnik udruge, a time i udruga koju vodi, ne stoje iza prosvjeda.

No, ne misle svi tako. Omiški ogranak Hvidre tako je na Facebooku najavio kako će oni organizirano ići u Vukovar.

"HVIDR-a Omiš od početka u potpunosti podržava PROSVJED U VUKOVARU, 13. 10. 2018. kojim se zahtjeva prekid šutnje hrvatskih državnih institucija o ratnim zločinima i procesuiranje svih odgovornih za ubijene kao i za brojne osobe čiji najmiliji bespomoćno već 27 godina tragaju za istinom.

Odlukom Predsjedništva, HVIDR-a Omiš će organizirati odlazak na prosvjed", stoji u priopćenju na njihovoj Facebook stranici.

Nije ovo prvi put da omiška Hvidra ustaje otvoreno protiv Đakića. Oni su mu se otvoreno suprotstavili za vrijeme Istanbulske konvencije.

Pročitajte više