Pobunjenici: Vode se borbe, Gadafi: U Tripoliju se puca jer narod slavi

LIBIJSKA državna televizija je javila da su postrojbe diktatora Moamera Gadafija zabilježile veliki uspjeh u borbi protiv pobunjenika.

Javlja da su uspjeli zauzeti gradove Zavijah, Ras Lanuf, Misrata i Tobruk, a nezavisni izvori još nisu potvrdili takve informacije. BBC-jev dopisnik javlja da su takve vijesti kontradiktorne svim dosadašnjim dokazima, "osim ako tijekom noći nije došlo do naglog i dramatičnog preokreta - koji on nije primijetio".

AFP-ov dopisnik je u subotu ujutro javio da je Ras Lanuf u rukama pobunjenika te da su pobunjenici opovrgnuli Gadafijeve navode do zauzimanju Tobruka.

Pucnjava se može čuti i u glavnom gradu Tripoliju, a počela je rano jutros. BBC-jev dopisnik javlja da se širom grada mogu čuti pucnjevi strojnice i drugog teškog oružja, dok je glasnogovornik Vlade odlučno rekao da se nikakve borbe ne vode u Gadafijevom gradu.

"Sve je pod kontrolom. Čitav Tripoli je pod našom kontrolom. Ono što čujete su pucnjevi slavlja. Ljudi su na ulicama i plešu na trgu", ispričao je.

Pročitajte više