Počela kampanja za pomoć Hrabrom telefonu: "Donirajte i pomozite da i dalje zvonimo"

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U POVODU Međunarodnog dana savjetodavnih linija udruga Hrabri telefon započinje kampanju „Pomozite da Hrabri telefon i dalje zvoni“ kako bi osigurali dostupnost psihosocijalne podrške djeci, mladima i roditeljima kroz svoje savjetodavne kanale te pozivaju građane i tvrtke na donacije.

Iziskuju oko 500.000 kuna godišnje troškova, a dostupne usluge financiraju se isključivo putem natječaja za donacije i sponzorstva, priopćeno je u srijedu iz Udruge. 

Sredstva se prikupljaju putem web stranice Hrabrog telefona. Sve informacije o kampanji mogu se pratiti putem Facebook stranice udruge.

Zvali ih zbog zlostavljanja, nasilja, obiteljskih odnosa...

Savjetodavni kanali Hrabrog telefona mjesta su povjerenja i podrške u svim situacijama vezanim uz roditeljstvo i djetinjstvo. Često su i prvo mjesto na kojem se djeca povjere o svojim iskustvima i potraže savjet.

Samo jedan razgovor može biti dovoljan poticaj djeci, mladima i roditeljima da pronađu svoju unutarnju snagu i hrabrost promijeniti ono što ih muči, brine i uznemiruje, a svaka donacija omogućuje da Hrabri telefon i dalje zvoni.

Tijekom 2021. godine Hrabri telefon za djecu 116 111 najčešće je nazivan zbog traženja informacija u vezi različitih tema povezanih uz psihosocijalne teškoće i mentalno zdravlje, tema zlostavljanja i nasilja i obiteljskih odnosa. Kada je riječ o pozivima vezanim uz mentalno zdravlje, najveći broj ih je vezan uz suicidalnost, anksioznost, depresivnost, samoozljeđivanje, usamljenost, panični napadaji i ostalo.

Hrabri telefon za mame i tate

Hrabri telefon za mame i tate 0800 0800 najčešće je tijekom 2021. zvonio zbog upita vezanih uz obiteljske odnose, teme zlostavljanja i nasilja, psihosocijalne poteškoće i mentalno zdravlje djece, kao i traženje općenitih informacija o raznim drugim temama. 

Prema nedavnom istraživanju koje je proveo Institut za društvena istraživanja o posljedicama pandemije na učenike osnovnih i srednjih škola, čak 46.2 posto učenika drugih razreda srednjih škola kazuje da je ona negativno ili izrazito negativno utjecala na njihovo psihičko zdravlje. Hrabri telefon godišnje primi preko 4000 poziva, a zovu ga djeca, mladi i roditelji kako bi rekli ono o čemu ne mogu razgovarati s bližnjima. Samo jedan poziv nekome može spasiti život, a broj primljenih poziva godišnje govori koliko je ova linija potrebna.

Pročitajte više

 

Pročitajte više