počela revija pulskih filmskih autora Pula "off cuts"

Prikazivanjem filma "Leptir" Gorana Legovića večeras je u pulskom kinu "Zagreb" počela revija pulskih filmskih autora naslovljena "Pula off cuts", koja se održava u sklopu ovogodišnjeg jubilarnog 50. Pula film festivala. L

Do srijede, 23. srpnja, bit će prikazano 19 filmova mladih umjetnika iz Pule i okolice.

Nakon filma "Leptir" večeras je prikazan film "Mušule u vinu" Danila Šerbedžije, koji je osvojio "Oktavijana" za najbolji kratkometražni igrani film na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma. Zatim je održana projekcija filma "Mito i korupcija", Frica, Ptice i Zorana Mikletića. Taj je film osvojio treću nagradu za najbolji film na mostarskom festivalu amaterskog filma 2002., specijalnu nagradu žirija na festivalu jeftinog filma u Mostaru, također prošle godine, nagradu za najbolji film na Kvarnerskoj reviji amaterskoj filma u Rijeci, te je na prošlogodišnjoj Zagrebačkoj reviji amaterskog filma svrstan među tri najbolja filma.

Inače, "Pula off cuts" svake večeri će početi prikazivati filmove u 20 sati, a projekcije će završavati uglavnom prije početka prvog filma u pulskoj Areni.

(Hina) spd mć

Pročitajte više