Počele ovogodišnje ekshumacije u Vukovarsko-srijemskoj županiji

VLADIN Ured za zatočene i nestale hrvatske branitelje i civile počeo je s ovogodišnjim procesom ekshumacija na području Vukovarsko-srijemske županije.

Na području Tovarnika, Bršadina i vukovarskog Novog groblja prije dva dana ekshumirani su posmrtni ostaci triju osoba, rekao je danas predstojnik Ureda pukovnik Ivan Grujić na mjestu iskapanja u Negoslavcima.

Jednoj od ekshumiranih žrtava ruke su bile vezane lisicama, pa se pretpostavlja da je hrvatski branitelj, rekao je Grujić dodajući kako je riječ o posmrtnim ostacima koji su bili vidljivi s površine te ih je bilo potrebno ukloniti kako ne bi bili uništeni.

Proces probnih iskapanja danas je nastavljen na lokaciji na području Negoslavaca odakle su do sada ekshumirani posmrtni ostaci jedne žrtve srpske agresije. Na tome mjestu, prema informacijama kojima raspolažu u vladinu Uredu za zatočene i nestale, trebala bi se nalaziti ili se nalazila masovna grobnica te će se probna iskapanja na toj lokaciji nastaviti i idućih dana.

U planu su i probna iskapanja kod Sotina na vukovarskom području.

Predstojnik vladina Ureda za zatočene i nestale pukovnik Ivan Grujić također je kazao kako su probna iskapanja obavljena na području Ovčare, ali nisu pronađeni posmrtni ostaci.

Po podacima vladina Ureda, na popisu zatočenih i nestalih još su 1282 osobe, od kojih su 592 s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitajte više