Počelo cijepljenje i u Rijeci, prva na redu 93-godišnja žena

Foto: HRT Radio Rijeka

U DOMU za starije osobe Kantrida u Rijeci u nedjelju je protiv koronavirusa cijepljena prva osoba u Primorsko-goranskoj županiji, 93-godišnja korisnica Doma Dubravka Pavlović.

Riječanka Dubravka Pavlović boravi u domu dvije godine, vitalna je i druželjubiva, ali tužna što je epidemija onemogućila da viđa svoju obitelj.

Voditelju Epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Dobrici Rončeviću je, nakon što ju je cijepio, kazala: "Ovo je baš igra", doznaje se.

Naime, medijsko praćenje cijepljenja unutar Doma nije bilo moguće zbog strogih epidemioloških mjera. U Domu za starije osobe Kantrida u nedjelju će se cijepiti oko 280 korisnika i 50 djelatnika. 

Ravnateljica Doma Marija Maras zahvalila je epidemiolozima, Stožeru civilne zaštite Primorsko-goranske županije, Nastavnom zavodu i Primorsko-goranskoj županiji na razumijevanju i pomoći proteklih mjeseci te posebno na organizaciji akcije cijepljenja.

U Rijeku je u nedjelju ujutro u Nastavni zavod za zaštitu zdravlja Primorsko-goranske županije stiglo 620 doza cjepiva protiv koronavirusa praćenih policijom s dugim cijevima. 420 doza cjepiva namijenjeno je korisnicima i osoblju domova za starije osobe. 

U ponedjeljak se cijepljenje nastavlja u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, a planirano je cijepljenje 200-tinjak najizloženijih zaposlenika u covid-odjelima i u hitnoj službi.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više