Počelo je: Na Jadran stiglo više od 300 tisuća turista

GOTOVO sve zračne i trajektne luke i autobusni kolodvori u turističkim mjestima na Jadranu vrvjeli su od gostiju prošlu subotu. Procjenjuje se tako da će se idućeg tjedna na našoj obali odmarati više od 300 tisuća turista, među kojima i 30-ak tisuća domaćih gostiju, piše Slobodna Dalmacija.

No, kako je lanjska godina u predsezoni na Jadranu imala značajne podbačaje, samo oni koji bilježe rast broja dolazaka u odnosu na prošlu godinu mogu kazati kako idu prema uspješnijoj turističkoj godini. Takvih je trenutačno najviše u Dubrovniku, Brelima, Petrčanima, Biogradu, Splitu, okolici Šibenika te Umagu, Poreču i na području Opatije.

Tako se na kraju lipnja u Dubrovniku odmara više od 11 tisuća gostiju, što je za osam posto bolje nego lani. Na području Brela hoteli su 40 posto bolje popunjeni nego prošle godine pa je u nekim terminima već zaustavljena prodaja za pojedine hotele. Slično je i u Tučepima gdje je zaustavljena prodaja za odlično popunjen hotel Neptun. Na području Makarske rivijere ove godine najviše se bilježi porast broja ruskih gostiju, kojih je ponegdje i četiri puta više nego lani.

Na zadarskoj rivijeri najbolje su popunjeni biogradski hoteli i hotel Pinija u Petrčanima, za koje je također zaustavljena prodaja za početak srpnja, a slično je i u šibenskom Solarisu koji ugošćuje oko 4 tisuće turista.

Pročitajte više