Počelo ponovljeno suđenje splitskom sucu Lozini

ČITANJEM optužnice danas je na Općinskom sudu u Šibeniku počelo ponovljeno suđenje Slavku Lozini, sucu Županijskog suda iz Splita, nakon što je Županijski sud u Šibeniku u lipnju ove godine "zbog pogrješno utvrđena činjenična stanja" ukinuo prvostupanjsku presudu Općinskog suda iz travnja 2003.

Sudac Lozina optužen je da je 18. travnja 2002. u Ulici Domovinskoga rata u Splitu izazvao prometnu nesreću, a nakon toga pobjegao ne pomogavši, kako se navodi, teško ozlijeđenom.

Prvostupanjskom presudom Lozina je proglašen krivim za izazivanje prometne nesreće i nepravomoćno osuđen na tri mjeseca zatvora uvjetno i godinu dana kušnje, dok je za drugo kažnjivo djelo za koje je optužen, napuštanje ozlijeđenog, oslobođen krivnje.

Na upit sutkinje Maje Šupe osjeća li se krivim u vezi s optužbama, Lozina je na današnjem prvom ročištu ponovljena suđenja odgovorio da "kažnjiva djela za koja ga se tereti nije počinio i da se ne osjeća krivim".

Kako je Županijski sud u obrazloženju odluke o ukinuću prvostupanjske presude naveo propuste u vezi s obavljenim prometno-tehničkim i sudsko-medicinskim vještačenjem. Općinski sud danas je izdao nalog za provedbu novoga kontrolnog kombiniranog vještačenja, pozvanii su i novi sudski vještaci, Franko Rotim i Dušan Zečević, obojica iz Zagreba.

S ponovnim prometno-tehničkim i sudsko-medicinskim vještačenjem složio se danas i odvjetnik okrivljenog Lozine, šibenski odvjetnik Branko Baica.

Drugi branitelj, splitski odvjetnik Predrag Jelavić, nije nazočio današnjem ročištu zbog, kako je kazao Lozina, službenih obveza u Dubrovniku.

Nadnevak novog ročišta u postupku protiv Slavka Lozine nije određen.

Pročitajte više