Počelo suđenje serijskom silovatelju u Srbiji kojeg je intervjuirao Vučićev tabloid

Screenshot: YouTube

DANAS je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu počelo suđenje serijskom silovatelju Igoru Miloševiću, koji je uhićen zbog ugrožavanja sigurnosti nakon što je pušten iz zatvora.

Podsjetimo, riječ je o čovjeku s kojim je srpski tabloid Informer u rujnu napravio intervju i tako izazvao zgražanje javnosti i prosvjede žena ispred redakcije. Informer je inače tabloid blizak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na današnjem ročištu Milošević je iznio svoju obranu te ostao pri iskazu koji je dao tužiteljstvu. Saslušana je i novinarka Informera J.R. kojoj je, kako se sumnja, Milošević ugrozio sigurnost. Blic prenosi da je i novinarka ostala pri svom danom iskazu.

Novinarka ga prijavila zbog onog što je rekao tijekom intervjua

Zamjenik Prvog osnovnog javnog tužitelja predložio je sudu da se nad Miloševićem obavi psihijatrijsko vještačenje na okolnosti uračunljivosti u vrijeme izvršenja kaznenog djela. S tim prijedlogom je suglasan i branitelj Miloševića.

Miloševića se tereti da je 27. rujna novinarki Informera prijetio te joj ugrozio sigurnost. Riječ je o incidentu tijekom intervjua koji je novinarka J.R. radila s njim s kolegicom I.T. Novinarki je rekao:

"Ako sam ja naumio vas silovati, ja ću to napraviti ako imam slobodu. Ako nema snimatelja da me spriječi, ako nema bilo koga da me spriječi." Također je rekao: "Ako dođem ubiti vas, ja ću vas ubiti ako nema nekog da me spriječi." To je kod novinarke stvorilo osjećaj ugroženosti i straha za vlastitu sigurnost, piše Blic.

Pročitajte više