Počelo suđenje ubojici mladog Nijemca u Puli. Oglasila se majka ubijenog

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

PRED vijećem kojim predsjeda sutkinja Vera Glasnović Gjoni, na Županijskom sudu u Puli danas je počelo suđenje Edinu Sediću iz Zagreba, ubojici mladog Nijemca u Puli. 

Oglasila se majka ubijenog

34-godišnji Sedić je, podsjetimo, optužen da je 16. srpnja 2019. na Fažanskoj cesti u Puli u neubrojivom stanju 23-godišnjeg njemačkog državljanina u nakani da ga liši života nožem ubo u predjelu prsa, uslijed čega je oštećenik zadobio osobito teške i po život opasne ozljede te preminuo. Mladom Nijemcu je nož u srce zabio, kako su posvjedočili očevici, zbog komplimenta koji mu je Nijemac dao na račun frizure. 

Protiv Sedića je Županijsko državno odvjetništvo lani u studenom podiglo optužnicu zbog počinjenja protupravnog djela zakonskih obilježja ubojstva. Iako je vještačenjem utvrđeno da je Sedić neubrojiv, ocijenjeno je da je raspravno sposoban. Na pulski je sud doveden iz zatvorske bolnice, gdje se nalazi cijelo vrijeme.

Na prvom sudskom ročištu kao svjedoci su ispitani dva prijatelja ubijenog Bessingera te njegova majka, koja je izjavila da od Sedića neće tražiti odštetu za tragičnu smrt sina.

Majka ubijenog kratko se oglasila za Glas Istre

"Od ovog procesa očekujem pravdu. Za ubojicu naprosto nemam što reći", rekla je majka 23-godišnjeg Patricka Bessingera.

Mladog Nijemca ubo nožem u srce zbog komplimenta pa spremio nož, sjeo na bicikl i odvezao se sa psom

Krvavom događaju na Fažanskoj cesti sredinom srpnja prethodio je Sedićev susret sa skupinom mladih Nijemaca u jednom beach-baru na Hidrobazi. Ondje je oko 21:15 Patrick Bessinger sjedio s nekoliko svojih prijatelja, također mladih Nijemaca, te je Sediću rekao da mu se sviđaju njegovi dreadlocksi. Međutim, Sedić to nije shvatio kao kompliment, nego kao uvredu. Verbalno je napao mlade Nijemce, a oni nakon nekog vremena nisu imali što napraviti, nego napustiti beach-bar. Krenuli su pješice prema Fažanskoj cesti, ali je za njima, pogrešno interpretirajući cijelu situaciju, na biciklu i sa psićem krenuo i Sedić.

Na Fažanskoj cesti mladi Nijemci su se oko 22:40 zaustavili i pitali Sedića zašto ih prati, a on im je odgovorio da oni njega prate i da su ga oni silovali. Tada je izvadio nož i počeo njime mahati te je pritom 23-godišnjeg Bessingera jednom ubo nožem u prsa. Uplašeni mladi Nijemci svog su ranjenog prijatelja odveli do terase obližnje Ville Lavanda, gdje su im pomogle vlasnica i njezina kćer. Pozvane su hitna pomoć i policija.

Sedić je pak spremio nož u ruksak, sjeo na bicikl i sa psom se odvezao do kampa Brioni, odnosno do Puntižele. Teško ozlijeđeni Bessinger prevezen je u pulsku bolnicu, no nije mu bilo spasa. Preminuo je u 1:45. Za to je vrijeme policija tragala za počiniteljem te je u ponoć i 20 minuta u kampu Brioni uhitila Edu Sedića, tada osumnjičenika za teško ozljeđivanje Nijemca, a samo sat i pol kasnije osumnjičenika za ubojstvo.

Pročitajte više