Podigli optužnicu protiv torcidaša koji su tukli Srbe u kafiću kod Knina

Foto: Pixsell

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je Općinskom sudu u Šibeniku optužnicu protiv petnaestorice hrvatskih državljana koji su 21. kolovoza u Uzdolju napali građane srpske nacionalnosti dok su u kafiću gledali utakmicu, priopćio je DORH.

Podignuta je optužnica protiv četvorice 19-godišnjaka, dvojice 21-godišnjaka, četvero 23-godišnjaka, dvojice 25-godišnjaka, dvojice 29-godišnjaka i jednog 28-godišnjaka, i to zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Terete ih da su 21. kolovoza oko 22:15 s više automobila došli do kafića u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate utakmicu Crvene zvezde.

Maskirani fantomkama, majicama i maramama te naoružani raznim drvenim i metalnim predmetima, štapovima i s mačetom u rukama, ušli su u kafić u kojem su bili vlasnica i osamnaest gostiju, među kojima i djeca. Uz razne pogrdne riječi i psovke, razbijali su inventar te daskama, štapovima i mačetom fizički nasrnuli na prisutne goste, a nakon toga pobjegli.

Petero gostiju, među kojima i jedno dijete, zadobili su tjelesne ozljede, a šteta pričinjena vlasnici se procjenjuje na iznos od oko 25.000 kuna. 

U optužnici je predloženo da se desetorici okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. 

Pročitajte više