Podignuta optužnica protiv Srba koji su krijumčarili Pakistance preko Hrvatske

Foto: FAH

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv dvojice državljana Srbije zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Postoji osnovana sumnja da su 33-godišnjak i godinu dana stariji muškarac 9. svibnja ove godine s nepoznatom osobom na području Bosne i Hercegovine dogovorili da će za novčanu nagradu od 800 eura po osobi u svojim vozilima ilegalno prevesti petoricu državljana Pakistana preko teritorija Hrvatske do granice sa Slovenijom.
 
Nakon što su, izbjegavajući graničnu kontrolu, državljani Pakistana iz Bosne i Hercegovine ušli u Hrvatsku, 33-godišnjak je u svoj Alfa Romeo, registarskih oznaka Republike Srbije, smjestio trojicu Pakistanaca, a 34-godišnjak u svoj Ford Fokus, također srpskih registracija, dvojicu državljana Pakistana.
 
Potom su, navodi se dalje u optužnici, svojim osobnim vozilima krenuli prema granici Slovenije, ali su ih na državnoj cesti D-1 policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske spriječili u daljnjem ilegalnom prijevozu.
 
Općinsko državno odvjetništvo je za obojicu muškaraca tražilo zatvor što je sudac istrage Županijskog suda i prihvatio te im odredio istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi boravkom na slobodi mogli pobjeći i time postati nedostupni pravosudnim tijelima Republike Hrvatske.
 

Pročitajte više