Podmetnut požar u restoranu u Rovinju, kći vlasnika: "Stalno trpimo prijetnje"

Foto: Vatrogasci Jvp Rovinj-Rovigno

SINOĆ oko 22.35 u šumi na predjelu Figarola u Rovinju izbio je požar ugostiteljskog objekta koji su ugasili rovinjski vatrogasci u 23.40. Kako je izvijestila istarska policija, drveni objekt je u potpunosti izgorio sa svom opremom.

Kako smo doznali od kćeri vlasnika izgorjelog restorana Vedrane Golušin, protupožarni vještak je potvrdio da je požar podmetnut.

Ona je, unatoč nevoljkosti svojih roditelja, odlučila izaći u javnost i progovorila je za Index.

>>>U Rovinju potpuno izgorio beach bar, vlasnici sumnjaju da je požar podmetnut

"Ovo je prvi put da idemo javno jer se nismo htjeli izlagati već samo normalno živjeti i raditi", kaže Vedrana Golušin koja nam otkriva da kontinuirano trpe raznovrsne prijetnje.

"Roditelji nisu htjeli dirati u nešto što se možda ne smije"

"Mi smo prethodno već imali svoj caffe-bar, pa knjižaru i već dvadesetak godina imamo poziciju ovog objekta. Prije su nam bile ukradene neke sitne stvari i stolovi i stolice, ništa veliko, a onda je 2006. godine buknuo požar koji je bio podmetnut. Mi smo to prijavili, policija je poduzela radnje, počinitelj nikad nije otkriven i na tome je cijela priča stala. Moji roditelji nikad nisu htjeli previše oko toga kopati, jednostavno da mogu na miru raditi i da s te strane ne diraju u nešto što se možda ne smije. Ništa se nije poduzimalo sve do danas", ispričala je za Index Vedrana Golušin.

Obitelj je cijelo ljeto radila u restoranu koji je udaljen desetak kilometara od njihove kuće u Kanfanaru. "Bili smo tamo cijelo ljeto i to se dogodilo točno jučer, kada moji roditelji nisu bili tamo jer su vodili brata na fakultet", kaže Vedrana Golušin. 

Požar buknuo čim su otišli

"Očito se mislilo da se nećemo vratiti. Roditelji su bili u večernjim satima tamo i otišli su oko 9 sati navečer prema kući u Kanfanaru. Neposredno nakon što smo otišli, buknuo je požar", govori i ističe kako se na fotografijama objavljenim na lokalnom portalu vide čitave plinske boce u vrijeme požara, što ukazuje na to da one nisu mogle izazvati požar.

"Moj otac je hrvatski branitelj, nije angažiran ni u kakvoj stranci i nije član nikakve udruge, a otkad je ušao u privatne vode, kontinuirano trpimo raznovrsne prijetnje. Ovo je prvi put da idemo javno jer se nismo htjeli izlagati već normalno živjeti i raditi", zaključila je svoju izjavu Vedrana Golušin.

Pročitajte više