Podravka potpisala sporazum o suradnji s Ministarstvom branitelja

Foto: FAH

MINISTARSTVO hrvatskih branitelja i Podravka potpisali su sporazum o suradnji u realizaciji potencijalnog otkupa poljoprivrednih proizvoda braniteljskih zadruga za potrebe prerade Podravke za razdoblje od 2018. do 2020., izvijestili su u utorak iz Podravke i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Sporazum su potpisali ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

Uz poslovnu suradnju vezanu uz otkup poljoprivrednih proizvoda Podravka će, kako se navodi, pružati i stručnu pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji od početka vegetacijskog razdoblja do berbe, a koja se odnosi na edukaciju, osiguranje repromaterijala te nadzor proizvodnje i kvalitete proizvoda.

Ministar Medved naglasio je kako će Ministarstvo pružati potporu zadrugama branitelja na međusobnom povezivanju i umrežavanju radi zajedničkog nastupa kao potencijalnih kooperanata Podravke.

Socijalno uključivanje branitelja

"Potpisivanje današnjeg sporazuma je i prilika da se javnost upozna s jednim od najboljih načina zapošljavanja i socijalnog uključivanja hrvatskih branitelja, gdje se zadrugarstvo pokazalo kao uspješan model razvojnih, gospodarskih i poduzetničkih potencijala hrvatskih branitelja koji dovodi do njihovog osnaživanja jer u zadrugama pronalaze priliku za novi početak, doprinoseći održivosti sela i razvoju naše domovine", kazao je.

Pucar je istaknuo kako je "daljnja suradnja s braniteljskim zadrugama i partnerstvo s Ministarstvom hrvatskih branitelja još jedan iskorak prema povećanju udjela domaće sirovine u proizvodima Podravke, što je jedan od strateških ciljeva Podravke u budućem periodu".

Pročitajte više