Pogledajte kako su britanski trgovac i ragbijaš razoružali pljačkaša

HRABRI britanski trgovac Rasaratnam Rahulan se suočio s pljačkašem koji mu je prijetio pištoljem.

Na snimci sigurnosne kamere vidi se trenutak u kojem pljačkaš John Buckley drži pištolj uperen u trgovca. Par sekundi kasnije se pljačkaš okrenuo na trenutak što je trgovac iskoristio kako bi ga bacio na pod i razoružao.

Rahulanu je u obaranju pljačkaša pomogao i kupac Kevin Bayliss. Pljačkaša su zadržali na podu do dolaska policije. Pljačka se dogodila 5. kolovoza u trgovini u Sunderlandu. Kasnije se saznalo kako je pljačkaš prijetio plastičnim pištoljem, no hrabri trgovac toga nije mogao biti svjestan u trenucima kada je krenuo u akciju.

Buckley je prvo izvadio pištolj i počeo vikati da ima oružje. "Ne zanima ne to. Zvat ću policiju", mirno mu je odgovorio Rahulan. Tada mu je zaprijetio da će ga ubiti, ako nazove policiju te da stavi ruke na pult, no Rahulan ga je ignorirao, piše Daily Mail.

Pljačkaš se pokušao ubiti i ima problema s alkoholom

"Misliš li da se šalim", upitao ga je pljačkaš na što mu je trgovac kazao da ga slobodno ubije. Pljačkaš je rasistički uvrijedio Rahulana te se na kratko okrenuo, a to se pokazalo kao fatalna greška. Na njega je skočio hrabri trgovac te je pljačkaš bio razoružan.

Bivši ragbijaš Bayliss je držao Buckleya na podu dok je Rahulan pozvao policiju. Na sudu u Newcastleu Buckley nije imao izbora te je priznao pokušaj pljačke i držanje imitacije vatrenog oružja. Kazao je i da je imao problema sa alkoholom te da se pokušao ubiti. Sudac je odredio da Buckley ostane u pritvoru do čitanja presude 23. studenog. Najavio je pljačkašu da ga očekuje zatvorska kazna.

Pročitajte više