Pogledajte spektakularno uhićenje na splitskoj rivi: Specijalcima na kamatara

SPEKTAKULARNO uhićenje u Splitu. Na početku rive, na štekatu F-cafea, specijalci su oko 11 sati uhitili jednu osobu. Sjurili su se crnim kombijem Mercedes i u sekundi osumnjičenog lišili slobode. Nije se stigao ni pomaknuti.

Specijalci su bili u punoj ratnoj spremi, s fantomkama i pancirkama, oboružani do zuba.

Munjevita akcija zaprepastila je Splićane i brojne turiste koji su se zatekli na rivi.

Policija: "Mi postupamo..."

Pokušali smo pronaći odgovor za ovu demontraciju sile, koja u svakom slučaju ne pruža lijepu turističku razglednicu. Bez uspjeha. Glasnogovornica splitske PU Marina Kraljević Gudelj potvrdila nam je tek da imaju postupanja, ali ne i protiv koga i zbog čega.

Više informacija Kraljević Gudelj obećava tek nakon završetka kriminalističkog istraživanja.

Ipak još ništa od obračuna sa splitskim podzemljem?

Novi šef PU splitsko-dalmatinske Ivica Tolušić najavio je prije dvadesetak dana rješavanje jednog krupnog slučaja. Nije, istina, rekao o čemu se radi, no pretpostavlja se da bi moglo biti u pitanju rješavanje likvidacije Ive Stipetića, koji je prošle zime nađen kod Klisa ustrijeljen s dva metka u glavu.

S njegovim ubojstvom povezuje se i nestanak Stobrečanina Petra Gilića, kojeg nema već dva mjeseca.

Kamatario sinjskog ugostitelja?

Pokazalo se, međutim, da su specijalci uhitili S. Š. iz Trilja, osumnjičenog za nekoliko kaznenih djela, između ostalog, i za kamatarenje.

Na meti mu se, kako doznajemo, našao jedan poznati sinjski ugostitelj, koji drži i mjenjačnicu. Kontaktirali smo ga.

"Istina je da sam posuđivao novac kod njega, no nisam ga ja prijavio policiji. Ne znam kako su došli do njega. Shvatite me, ne mogu baš pričati o ovome", kazao nam je sinjski ugostitelj.

Danas uhvaćeni kamatar stari je znanac policije. Prije dvije i pol godine uhvaćen je sa još 10-oricom u sklopu akcije Tabakera. Kao što naziv sugerira, radilo se o švercu cigareta.

Pročitajte više