Pogledajte trenutak razmjene američke košarkašice za ruskog "trgovca smrću"

Screenshot: FSB

RUSKA federalna sigurnosna služba objavila je snimku trenutka razmjene američke košarkašice Brittney Griner za ruskog trgovca oružjem Viktora Bouta, poznatijeg kao "trgovca smrću". 

Na snimci se vidi kako se Griner zadovoljno smiješi dok sjedi u avionu uoči povratka u SAD. Košarkašica je razmijenjena za Bouta na aerodromu u Dubaiju. Video prikazuje Bouta kako glavom kima u smjeru kamere uoči ulaska u drugi avion.

 

Zbog ulja kanabisa Rusi je osudili za krijumčarenje droge

U studenom je Griner, podsjetimo, počela služiti devetogodišnju kaznu zbog posjedovanja ulja kanabisa. Zatvorena je 350 kilometara daleko od Moskve. Sportašica je uhićena u veljači kada su carinici rekli da su u njezinoj prtljazi u moskovskoj zračnoj luci Šeremetjevo pronašli spremnike s uljem kanabisa.

Na suđenju je Griner priznala da je ulje kanabisa imala u svojoj prtljazi, ali je također rekla da ga je spakirala nenamjerno u žurbi da ode na let i da nije imala kriminalnu namjeru. Njezina obrana pisala je izjave u kojima stoji da joj je kanabis bio prepisan za liječenje kronične boli.

Pročitajte više