Pogledajte unakaženo lice pretučenog mladića, a policajci tvrde da je pao na sanduk

NESRETNOG 20-godišnjeg Karlovčanina Alena Ajkića prošlog su četvrtka na benzinskoj postaji Tifon pretukla trojica policajaca izvan službe te je s višestrukim prijelomima kostiju prebačen u Kliničku bolnicu u Dubravi, gdje je već prošao četiri operacije.

Alen je ispričao da je s društvom slavio rođendan te su u kafiću popili svaki po dva ili tri piva. Na povratku kući su stali na benzinskoj postaji kako bi Alen kupio bon da se može čuti s curom. "Trojicu mladića pored benzinske primijetio sam kada sam izlazio iz Tifona. Vidio sam da su pijani, čini mi se da je jedan čak bio i drogiran jer se tako ponašao, ali u tom trenutku nisam imao pojima da su to policajci jer me, iskreno, nisu nimalo zanimali", kazao je Alen te dodao kako mu je jedan od njih dobacio da što ga gleda, piše Slobodna Dalmacija.

Policajci na benzinskoj postaji piju gotovo svake večeri

Alen mu je vratio "Tko te gleda, što si zabrijavaš?", na što mu je jedan od njih rekao da dođe do njih, a nakon toga je dobio udarac u glavu. Kada je pao na tlo, policajci su ga pretukli. Kada je vidio da ga tuku, Alenov prijatelj Bruno Pauli je izašao iz automobila i uzeo ključ s namjerom da udalji policajce. Kada im se približio, oni su mu rekli da su policajci te dodali da "se ne igra", a on je bacio ključ i priskočio u pomoć prijatelju kojem je glava naočigled otjecala.

Djelatnik Tifona Hrvoje Plavetić je potvrdio priču mladića te dodao kako te večeri policajci nisu pili na Tifonu, ali da to rade gotovo svake večeri. Policijska uprava karlovačka je o ovom događaju izvijestila na potpuno različit način. Oni u priopćenju tvrde kako su tada na Tifonu dvojica Karlovčanina, 20-godišnji A. A. i 21-godišnji B. P., narušavali javni red i mir tako što su vrijeđali i omalovažavali trojicu policajaca izvan službe.

"S obzirom da je Karlovčanin starosti 20 godina, nakon vrijeđanja i omalovažavanja policijskog službenika i nakon izdate zapovjedi da s istim prestane, pokušao fizički udariti jednog od policijskih službenika, policijski službenik je u namjeri odbijanja fizičkog napada upotrijebio sredstva prisile, tjelesnu snagu, uslijed čega je Karlovčanin starosti 20 godina pao na zemlju", stoji u policijskom priopćenju te se dodaje da se 20-godišnjak pokušao podići, ali je zbog alkoholiziranosti pao na zemlju i udario dijelom tijela u sanduk i tada zadobio vidljive ozljede.

Alen zaradio kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu

Dalje stoji da je 21-godišnji Karlovčanin tada iz automobila izvadio križni metalni ključ te uz vrijeđanje i prijetnju krenuo prema drugom policijskom službeniku, ali ga nije napao jer mu je policajac izdao zapovijed da prestane s takvim ponašanjem. U izvještaju stoji da niti jedan od trojice policajaca nije bio pijan, dok je Alenovom prijatelju Bruni izmjereno 0,35 promila alkohola u krvi. Po izvještaju policije, količina alkohola kod Alena nije utvrđena zbog pružanja liječničke pomoći.

Policija je protiv Alena, kojemu su polomljeni zubi te kosti čeljusti, nosa i lica, podnijela kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu te prekršajnu zbog remećenja javnog reda i mira. Za isti prekršaj je prijavljen i Bruno. Policajci nisu zaradili nikakve mjere, no protiv njih se vodi istraga zbog upotrebe sredstava prisile nad 20-godišnjakom.

Pročitajte više