Pogledajte vrhunsku naslovnicu Timea: "Dobro došli u Ameriku"

Foto: YouTube, Time

NAKON što je Donald Trump popustio sve snažnijem pritisku javnosti i potpisao izvršnu uredbu kojom jamči da će se "obitelji migranata održati na okupu", javnost očekuje da će to biti kraj prakse odvajanja djece od roditelja pri hvatanju ilegalnih imigranata na granici.

>> Trump napokon popustio, više neće oduzimati djecu roditeljima na granici

Trump je jučer pozvao svoje republikanske kolege u Kongresu i Senatu da donesu zakon kojim bi se takva praksa okončala, iako je dosad za takvu politiku krivio oporbene demokrate i zakone koje su, kako je tvrdio, oni donijeli.

"Dobro došli u Ameriku"

S druge strane, izbjeglice i dalje svakodnevno borave na granici sa SAD-om, što je fotoobjektivom ovjekovječio poznati američki fotograf John Moore.

Moore je na granici fotografirao uplakanu dvogodišnju djevojčicu iz Hondurasa koja stoji pokraj kamioneta i uzdignute glave gleda u dvoje ljudi koji stoje kraj nje i kojima se vide samo noge. Majku djevojčice pritom su zatočili.

Zbog snažne poruke fotografije koja zapravo najbolje prikazuje cjelokupnu situaciju na granici, ugledni američki časopis Time odlučio ju je iskoristiti za svoju naslovnicu koja će izaći 2. srpnja.

"Bilo je teško snimiti ovu fotografiju"

Pokraj uplakane djevojčice postavili su Trumpa koji gleda u nju uz opis: Dobro došli u Ameriku.

O fotografiji se oglasio i sam autor Moore.

"Bilo je teško snimiti ovu fotografiju. Čim je sve bilo gotovo, stavili su ih u kombi. Morao sam stati na tren i duboko udahnuti. Sve što sam želio bilo je uzeti djevojčicu u naručje, ali nisam mogao", rekao je Moore.

Pročitajte više