POGUBILI SE U MULJANJU Kolinda: Ovo je službeni posjet, Kovač: Otišla je privatno

Foto: FAH

POSJET Americi Kolinde Grabar-Kitarović već danima ne silazi s naslovnica hrvatskih medija. Putovanje je i dalje, čak i nakon što je Kolinda dala dvije izjave o svemu za HRT, obavijeno nizom nejasnoća.

> Kolinda se opet javila iz Amerike, ovaj put se nasred ulice ulizivala Trumpu

> PRED OGRADOM KAO TURISTICA Kolinda se žešće osramotila u Dnevniku

> ČITATELJI BIRAJU Koja je najgluplja Kolindina izjava iz SAD-a?

Iz Kolindinog ureda prije 4 dana prvo su rekli kako se radi o službenom posjetu. To je prekjučer u izjavi za HRT potvrdila i sama Grabar-Kitarović.

"Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović boravi službeno u Sjedinjenim Američkim Državama, zajedno sa šeficom kabineta Natalijom Hmelinom. Za vrijeme boravka, Predsjednica će imati sastanke s predstavnicima političkog i društvenog života te nevladinog sektora", poručili su s Pantovčaka nakon intenzivnog medijskog pritiska na Ured te nakon što su protiv Grabar-Kitarović podignute tri prijave pred Povjerenstvom za sprečavanje sukoba interesa.

Kako se cijelo putovanje pretvorilo u debakl danas je, vjerojatno nenamjerno, potvrdio i bivši HDZ-ov šef diplomacije Miro Kovač.

On je, za razliku od Ureda predsjednice, za N1 kazao kako se radilo o privatnom posjetu.

Kovač: Ovo je privatni posjet

"Ovo je privatni posjet sa službenim kontaktima", rekao je pak Kovač.

"Puno se pisalo, objavilo, ima puno pretjerivanja i dramatiziranja, što je nepotrebno. Čini mi se da problem leži u samoj komunikaciji. Mislim da je svaka komunikacija s Trumpovom ekipom pozitivna. Predsjednica se vraća i sigurno će javnosti pojasniti s kime je sve razgovarala u SAD-u. Pojasnit će što je sve napravila u SAD-u, kako je Trumpu pojasnila interese i stajališta RH", istaknuo je HDZ-ov Kovač, dodajući novi sloj nejasnoće u već zamućenu priču.

Podsjetimo, Index je detaljno istraživao još od siječnja prošle godine gdje je predsjednica bila za doček 2016. godine, kada je također otišla u SAD, a sada se stvar ponavlja. Ključna pitanja odnose na doček iz 2016. godine, a ponašanje predsjednice iz te godine nije bila slučajnost jer se sve ponavlja i ove  2017. godine.

> Ovo je šest ključnih pitanja i odgovora o Kolindinim novogodišnjim proslavama u SAD-u

Pročitajte više