Pojačan promet prema moru, kolona na Lučkom

Ilustracija: FaH

NA zagrebačkoj obilaznici (A3) od odmorišta "Plitvice" prema naplatnim postajama Lučko vozi se usporeno, u koloni dugoj oko kilometar, a promet je povremeno pojačan na cestama prema moru, kao i duž Jadranske magistrale (DC8).

U blizini odmorišta i čvorova na autocestama dolazi do kraćih zastoja pa se vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na dionicama gdje traju radovi mogući su zastoji pa se vozače moli za strpljenje, javio je Hrvatski autoklub.

Uz povoljne vremenske uvjete na cestama očekuje se sve veći broj sudionika u prometu na dva kotača (mopedisti, motociklisti i biciklisti) a posebice u vrijeme vikenda pa ostale sudionike u prometu pozivamo na dodatan oprez.

Na autocesti A7 između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi se usporeno, kroz zonu gradilišta (do 27. lipnja do 7 sati), dok je dionica između čvorova Križišće i Šmrika u smjeru Rijeke i dalje zatvorena.

Od ovog vikenda počinje se primjenjivati Naredba o ograničenju prometa na cestama kojom se subotama i nedjeljama zabranjuje promet teretnim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, od 18. lipnja do 11. rujna. Ljetne zabrane primjenjuju se na važnijim turističkim državnim cestama subotama od 4 do 14 sati, a nedjeljama od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1. Popis cesta na kojima je zabrana nalazi se na poveznici: http://www.hak.hr/info/korisne-informacije/zabrane-za-teretna-vozila/.


U Istri kod graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija očekuju se povremeni zastoji danas između 11 i 13 sati, zbog moto defilea u Republici Sloveniji: Portorož - Sečovlje- Dragonja - Koper (skup vlasnika motocikala Harley Davidson). Moguće je koristiti i GP Požane koji je otvoren za sav promet.

Zbog tehničkih problema na graničnom prijelazu Mali Prolog nije moguć međunarodni promet. Građani trećih zemalja (uključujući i BiH) mogu koristiti susjedne granične prijelaze: Metković i Nova Sela.

Državna cesta DC201 GP Požane-Buzet otvorena je za sav promet (nakon završeta radova).

Pojačan je izlazak teretnih vozila na GP Bajakovo. Izlazak osobnih vozila pojačan je na GP Maljevac.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 tona.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.
 

Pročitajte više