Pojačana obrana generala Gotovine: Švicarac Mettraux je novi odvjetnik u timu

TRI dana prije krajnjeg roka za podnošenje žalbi na presudu Haškog suda, odvjetnički tim generala Ante Gotovine pojačao se za još jednog člana, Švicarca Guenaela Mettrauxa.

Čini se kako je u odabiru novo savjetnika tima bilo presudna ranija uspješnost na Haškom sudu, jer je Švicarac uspio obraniti generala Armije BiH Sefera Halilovića i makedonskog ministra Ljubu Boškoskog. Švicarac je član skupine "The Group", čiji članovi su i Steven Kay te Gillian Higgins koji su sudjelovali u oslobađanju generala Ivana Čermaka.

Gotovina dobio 24, a Markač 18 godina zatvora


Napisao je knjigu "zakon zapovjedne odgovornosti" i drži ga se za stručnjaka u tome području. Član je međunarodne odvjetničke tvrtke International Criminal Law Bureau. Odvjetnik generala Mladena Markača, Goran Mikuličić jučer je najavio da će žalbu Haškom sudu predati do 16. svibnja što je i posljednji rok.

U prvostupanjskoj presudi Haškog suda general Ante Gotovina je dobio 24 godine zatvora, a Mladen Markač 18 godina zbog sudjelovanja u udruženom zločinačkom pothvatu sa ciljem prisilnog i trajnog uklanjanja srpskog stanovništva tijekom i nakon Oluje. Ivan Čermak je oslobođen optužbi.

Pročitajte više