Pojavila se nova aplikacija za plaćanje parkinga, više nećete morati plaćati SMS poruku

Foto: Index

DANAS je predstavljena aplikacija za plaćanje parkinga koja omogućuje novi način plaćanja satnih, dnevnih, povlaštenih stanarskih, mjesečnih parkirnih karata, kao i plaćanje dnevnih parkirnih karata koje izdaju kontrolori parkinga.

Radi se o aplikaciji PayDo tvrtke Infoart. Ona ne koristi SMS protokol za plaćanje parkinga, a to znači da nema ni troškova SMS poruke koju naplaćuju operateri. Ovakav sustav će se vjerojatno posebno svidjeti i onima nisu mogli plaćati SMS-om, a to su turisti, neki poslovni te neki privatni korisnici. Za njih je jedino rješenje za plaćanje parkiranja bilo traženje parking automata.

Kod PayDoa svi troškovi ispisani su na jednom računu, što je posebno korisno za poslovne korisnike.

Aplikacija je dostupna na Google Play i App Store trgovinama.



Za plaćanje određenim kreditnim karticama nudi se i povrat 10 % od plaćenog iznosa za satne karte. Korisniku se vraća na promo račun koji može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja.

Aplikacija PayDo je trenutno dostupna u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Šibeniku, Puli, Poreču, Rovinju i Osijeku. Od 1. svibnja bit će dostupna u Varaždinu i Sisku, a uskoro se očekuje aktivacija i u ostalim gradovima, uključujući i Zagreb, kako bi ova usluga bila dostupna na nacionalnom nivou.

 

Pročitajte više